Борисов: ГЕРБ е в готовност за сътрудничество с всички партии

България ПОЛИТИКА

Лидерът на партията Бойко Борисов обяви днес, че ГЕРБ е в готовност за сътрудничество с всички партии, които ги подкрепят, независимо дали партията е първа или втора политическа сила след извънредния вот. ГЕРБ настоява за закон за 100% диверсификация от „Газпром“.

Според Борисов ГЕРБ ще има минимум 59 депутати в следващия парламент и ще бъде или първа, или втора политическа сила. Затова е готова да подаде ръка на всички, които подкрепят исканията им:

„Иначе може да ги тричаме? Няма нещо, в което те да са успели. Няма. Всичко е забатачено. Ако с Турция искат да им обясня как става, с Гърция как става и т.н. – да ме наемат – ще им кажа“.

ГЕРБ представи първите законодателни промени, за които ще настоява в следващото Народно събрание. От партията са убедени, че България е изправена пред недостиг на природен газ, но в същото време губи 7 милиарда лева годишно заради договори с руски компании и затова настоява за законодателни решения:

„Закон за 100% диверсификация от „Газпром“. Първи закон в новото Народно събрание. И без, и с правителство – без значение. 100% диверсификация от „Газпром“. Как става – дори ще им кажа – още сега служебното правителство, ако не искат, защото не им се бъркаме в работата – търг, дългосрочен за доставки над 10 години на втечнен газ“.

Борисов изброи шест приоритета на партията, които биха могли да доведат до следизборна коалиция в следващото Народно събрание. От думите му стана ясно, че отправя послания към „Продължаваме промяната“.

Шестте приоритета са – закон за 100% диверсификация на доставките на газ от „Газпром“ и дългосрочен договор за доставки на втечнен газ, таван на цените на горивата от 2,70 лева, договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя Ф-16 блок 70, диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности, край на „издевателствата“, по думите на Борисов, с цената на тока и съдебна реформа:

„Това са нашите линии – кой ще подкрепяме или ще управляваме заедно. След два месеца минимум 59 депутати ще имаме и ние, колкото досега. Аз мисля, че и доста повече – с втората или с първата управляваща партия ние ще имаме голямо мнозинство да приемем всичките тези закони“./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *