Скандал между руснак и свещеник, защитник на украинците(ВИДЕО)

България

Видео със заплахи на несебърски свещеник спрямо руски гражданин бе разпространено в социалните медии. Разпрата е между отец Петър от несебърската църква „Свето Успение Богородично” и Антон Смирнов, а кадрите са заснети от съпругата на руснака.

На фона на спор за войната в Украйна и обидни реплики, се чуват и конкретни заплахи.

„Как ще кажеш, че съм дебил? Аз дето ти помогнах? Ти си мъртъв, бе момче. Ей тия дни ще те запаля“, са част от репликите на отеца.

Клипът завършва с потегляне на колата на свещеника срещу руснака, след което тръгва на заден ход.

Пред БНР Бургас отец Петър сподели, че има предистория на случката. Изрази и съжаление, че е предприел саморазправа.

„Предисторията е, че изгоних едни пияни руснаци, които същевременно се държаха неприлично. Той, който е бил заплашван от мен и се е страхувал за живота си, този човек си позволява лукса да ме нарича дебил. Може би не трябваше да отивам да се саморазправям с него. Грешката е моя. Съжалявам“, каза той.

Свещеникът вижда и политическа намеса в случая:  

Това, което преекспонира партия „Възраждане“ е поредния евтин пиар, който им се позволява да правят, но в крайна сметка такъв им е водачът, знаете как му казват“

Припомняме, че през пролетта отец Петър приюти в своята църква две украински семейства и постави украинското знаме над храма в Несебър. Последва реакция на партия „Възраждане”, които опитаха да свалят знамето.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *