Очаква се последният работен ден на 47-ото Народно събрание

ТОП НОВИНИ

Днес се очаква да е последният работен ден на 47-ото Народно събрание.

Предварително гласуваният дневен ред предвижда първо четене на промените в закона за обществените поръчки.

В дневната програма се очаква извънредно да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се забранява продажбата на райски газ на непълнолетни, в това число и в интернет.

За днес е предвиден и редовен парламентарен контрол.

Депутатите се очаква да заседават за последно в рамките на 47-ото Народно събрание, тъй като съгласно парламентарния правилник от 1 август – понеделник, са в лятна ваканция, освен ако не решат удължаване на работата на парламента.

С оглед на върнатия трети и последен мандат за съставяне на правителство обаче се очаква и указа на президента за разпускане на парламента.

В предвидения последен парламентарен контрол на въпроси ще отговарят вицепремиерите в оставка Борислав Сандов и Гроздан Караджов и министрите в оставка – Александър Николов, Теодора Генчовска и Драгомир Заков.

Очаква се още бюджетната комисия в парламента да обсъди актуализация на бюджета на Здравната каса. С нея се предвиждат допълнителни 6 милиона и 100 000 лева, които да осигурят допълнителен финансов ресурс за кадрово обезпечаване на касата. Сумата обхваща увеличаването на щатната бройка на ведомството. Законопроектът е на ГЕРБ и е внесен вчера – ден преди очакваното последно заседание на настоящия парламент.

По традиция в последния ден на всеки парламент се представят заключителни изявления от парламентарните групи и депутатите се събират на обща снимка.

47-ото Народно събрание просъществува близо осем месеца, като първото му заседание беше на 3 декември миналата година./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *