Заради вандалските прояви! Засилват полицейските проверки в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Днес, между главен инспектор Красимир Уруджолов – н-к на 01 РУ-Благоевград, главен инспектор Васил Петров – н-к на 02 РУ-Благоевград, както и главен инспектор Антон Ковачев и старши експерт Елена Миразчийска от Звено „Инспекторат“ в Община Благоевград бе проведена поредна от регулярните срещи във връзка с вандалските прояви в областния център.

След обсъждане на възможните съвместни действия за решаване на проблема бе взето решение за засилени полицейски проверки в тъмната част на денонощието, като при необходимост между органите на реда и патрулиращите общински служители ще се осъществява незабавно взаимодействие с цел опазване на общинското имущество и установяване на лица, извършващи вандалски действия. За спокойствието на жителите и гостите на града и добрия обществен ред в парковете и градските градинки ще се осъществяват обходи от пеши патрул с полицейско куче.

При констатирани вандалски прояви срещу извършителите ще бъдат предприети съответните административни или наказателни мерки.

От началото на годината до момента, от полицейски служители на 01 и 02 РУ-Благоевград са установени 13 лица, извършили вандалски действия, а през изминалата нощ в опит да осъществят кражба на врати, платна, каси за врати и други вещи от аквапарка в града са задържани двама мъже.

ОДМВР-Благоевград призовава гражданите при забелязани нарушения на обществения ред и вандалски прояви да сигнализират незабавно на тел.112.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *