Пътни строители излизат на протест пред НС и блокират 20 места в страната

България

От 9 ч. започват протести на пътните фирми, организирани от Браншовата камара „Пътища“ заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство. 

Към протеста се присъединява и Камарата на строителите в България.

В центъра на София демонстрацията ще бъде пред служебния вход на Народното събрание, а шествие ще тръгне и по Околовръстното шосе на столицата.

Успоредно с това на 20 места по пътищата в страната стачкуващите ще затварят трасетата в рамките на 1 час – от 10 до 11 ч.

7-8 млн. лева имат да получават пътностроителните фирми в Бургаска област. Заради липса на средства се забавя и работата по най-големия проект в областта – строителството на Северния обход на Бургас, където ще започне протестът на пътните фирми в региона от 9 ч. днес.

Всички пътни фирми, които работят на територията на Бургаска област ще се включат в протеста, каза Иван Иванов, представител на фирма „Пътстрой“:

„Нашият протест ще бъде до 11 часа, като в 10,30 ще пуснем едни камиони по трасето да се движат бавно, за да стане задръстване с цел да обърнем внимание на обществеността на нашия протест“

Освен да бъдат изплатени дължимите суми за извършени дейности, пътно-строителните фирми настояват и за индексация на договорите, по които се работи, защото цените фиксирани в тях вече не съответстват на повишените цени на материалите./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *