Мая Манолова подари радиатор на шефа на „Булгаргаз“

България ПОЛИТИКА

С акция пред централата на „Булгаргаз“ лидерът на партия „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви началото на кампания „Подари стар радиатор на властта“.

Заради очаквания драстичен скок на цените и хаоса с доставките те стават непотребни, превръщат се в „уреди с отпаднала необходимост“, изтъкна тя. 

Снимка: Мария Филева

Снимка: Мария Филева

Подобни акции ще бъдат проведени пред Министерски съвет, Министерството на енергетиката и Столична община.

„Оказаха се – Кирил Петков и Йорданка Фандъкова, очаквано лоша комбинация и са на път да оставят столичани през зимата на студено“, каза Мая Манолова.

Тя предупреди, че заради спирането на плащанията към „Газпром“ страната е заплашена от санкции от 1 млрд. лв. заради възможността да бъде заведено арбитражно дело срещу страната.

„Защото информацията е, че експертите на „Газпром“ подготвят такова, в което абсолютно е възможно да осъдят България за над 1 милиард лева. Кой ще ги плаща? Всички останали европейски държави – и Австрия, и Германия, и Италия и Франция, продължават да купуват от „Газпром“ при условията за плащане, които „Газпром“ предяви. Единствените, които се отказаха при сигурен договор на ниски цени, е българската държава.“/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *