Неправилно поставен знак Д 24 на ул. „Стефан Стамболов“ на несъществуваща спирка за обществен превоз се ползва от полицаите за „капан“

България САНДАНСКИ

Живеещите на ул. „Стефан Стамболов“ в Сандански депозираха жалба до кмета на община Сандански и до председателя на Общинския съвет Николай Шаламандов с искане за премахване на знак Д 24, обозначаващ спирка за обществен превоз.

„Знакът е поставен на метри от светофара на кръстовището, което свързва ул. „Малашевска“ с ул. „Стефан Стамболов“ по посока кръговото кръстовище. Той е погрешно поставен след реконструкцията на улицата, по която дори няма линия на обществен автобусен транспорт. Това обаче се оказва „добре дошло“ за уформените полицаи, които ден след ден наказват шофьорите, спрели на мястото на несъществуващата спирка. В рамките на две години са съставени 150 фиша с глоба от служителите на КАТ за неправилно паркиране, каза един от потърпевшите – Ангел Петков. Той е рекордьор с 18 фиша, съставени му за неправилно паркиране заради погрешно поставения на мястото знак.

„Аз живея отсреща в жилищната кооперация, няма къде да паркирам автомобила си. Това не е автобусна спирка, а защо е поставен този знак е загадка не само за мен, а и за всички съседи и живеещи в района на булеварда”, каза А. Петков. И допълни, че не само той, а почти всеки живеещ в кооперацията е санкциониран.

Сред потърпевшите са и наематели на търговски обект на булеварда. Санкции са наложени и на бившия председател на Общинския съвет Иван Туджаров, който е инициатор за подписката. Искането е знакът да бъде незабавно премахнат, тъй като от над 40 години по ул. „Стефан Стамболов“ не се осъществява обществен превоз на пътници и товари по редовна линия. По булеварда няма линии от общинската, областната и републиканска пътна мрежа. Този терен е публична общинска собственост и там могат спокойно да бъдат обособени 12 паркоместа, категорични са санданчани. В жалбата са се подписали десетки живеещи на булеварда и съседните улици „Солидарност“ и „Малашевска”. Знакът е поставен неправомерно и в нарушение на Закона за движение по пътищата е посочено в жалбата. Контролните органи много добре знаят, че поставеният знак за обществен превоз е невалиден, защото там действително няма спирка и не спират автобуси. И нещо повече, те би трябвало да сигнализират и задължат общината да премахне знака, тъй като се създават конфликти и напрежение, заключи един от потърпевшите Васил Николов. /В. Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *