13-г. момче колабира в парка на Добринище след препиване с бира и си глътна езика, бащата на кмета го спаси от задушаване 

ТОП НОВИНИ

13-годишно момче от Добринище изпадна в несвяст след препиване. Иницидентът станал около 20.30 ч. в градския парк, където било доста оживено.

Група тийнейджъри пили бира, но изглежда прекалили с количеството и едно от тях се строполило на земята. Приятелите му го вдигнали на ръце и го понесли.

Възрастен мъж ги забелязал и се насочил към тях. Оказало се, че момчето си е глътнало езика. Мъжът реагирал светкавично, бръкнал в устата на момчето и успял да извади езика му.

През това време се намесили и други хора, сред които и една медицинска сестра, която била в парка с внучето си. Извикан е екип на Спешен център и момчето е откарано с линейка в болница. Мъжът, който пръв се е притекъл на помощ, бил бащата на кмета на Добринище Петър Галчев.

Ето какво разказа за „Струма“ кметът: „Баща ми просто бил излязъл навън да изпуши една цигара, когато видял как децата носят техния приятел. Момчето било неадекватно, на границата… Добре че баща ми се е намесил навреме, знаел е как да реагира и детето е дошло на себе си, проговорило е. Помогнали са и други хора в парка. В екипа на Спешен център е била лекарката от Добринище д-р Тютюнджиева.

Момчето е откарано до болницата, родителите са били своевременно уведомени. Другите деца разказаха, че са купили бирата от хранителен магазин. Недопустимо е да се продава алкохол и цигари на непълнолетни.

Всички имаме деца и на никого не пожелавам да преживее такова нещо. Това момче можеше замалко да си отиде…“, коментира кметът на Добринище Петър Галчев.

За случая е информирана и полицията. На управителя на хранителния магазин е съставен акт./струма бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *