(НА ЖИВО)Кирил Петков за казуса с „Капитан Андреево“: Решението на ВАС е един от най-добрите примери защо е необходима съдебна реформа

България ПОЛИТИКА

Решението на Върховния административмен съд относно дейността на фирмата „Евролаб 2011“ на граничния пункт „Капитан Андреево“ е един от най-добрите примери за това защо е необходима съдебна реформа. Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на кабинета.

„Докато този тип решения съществуват, аз съм сигурен, че не сме завършили промяната.
Това, че частната лаборатория на Капитан Андреево може да бъде върната, означава че държаата може да се лиши от 50 млн. приход на година – това са 6 детски болници или 15 общински болници.“, каза Петков.

Премиерът в оставка отказа да коментира кой ще бъде кандидатът за министър – председател в евентуално правителство, съставено в рамките на третия мчандат.

„Ясно казахме, че преди да говорим за когото и да е, най-важни са политиките. Искаме да видим, че Антикорупционният закон се гласува по време на политическите преговори и Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, защото всички знаят, че той иска да направи реална разлика в борбата с корупцията в България.“, каза той.

/БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *