Костадинов: БСП ще върне мандата, без да успее да състави правителство

България ПОЛИТИКА


БСП няма да могат да се справят със задачата
, поставена от президента, да съставят правителство и ще върнат мандата най-късно идния понеделник. Това коментира за „Твоят ден“ по NOVA NEWS лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му 4-те партии, които искат отново да направят кабинет, имат сериозни вътрешни грешки и проблеми. „Към настоящия момент ситуацията е такава, че дори да се създаде мнозинство, то ще е неустойчиво и бързо ще се разпадне, проблемите са личностни“, смята той. И допълва, че не вярва на социологическите проучвания, тъй като резултатите им се разминават с дори 30%.

„Разполагаме с проучвания на студенти-доброволци. Данните им обаче обикновено са различни от тези на изборите. Ние искаме самостоятелно управление. Намираме се в тежка политическа криза, която застрашава съществуването ѝ, държавата се разпада по шевовете. Най-доброто решение са нови избори и нов кабинет, който да е легитимен. Не може хоризонтът им на управление да е само 6 месеца. Нашите избиратели не желаят да влизаме в коалиция“, обясни Костадинов.

Относно напусналата Елена Гунчева той заяви, че не си спомня коя е била тя и че с измислени чатове не може да ерозира доверието във „Възраждане“.

„Когато човек получи допълнителен стимул, рязко си сменя позицията. Управляващите имаха интерес тя да не гласува срещу вота на недоверие“, сподели лидерът на „Възраждане“. За него единствено поправката на изборния кодекс е належаща преди предсрочен вот, а когато има разминаване в данните от машинния и хартиения вот, да се зачита хартиеният.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *