Борисов към Асен Василев: Ние с европейските партньори не си шушукаме, а си говорим 

България ПОЛИТИКА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обсъди актуалните политически теми в Ямбол с представители от партията.Там той заяви, че всичко добро, което се случва в града, е благодарение на ГЕРБ.

„Болницата щеше да бъде този февруари готова. За партията е добре да направят правителство, но е лошо за държавата. Потвърди се, че войната за едни е лошо нещо, за едни от добро. България е от страната на тези, които носят ръст. След като и в Германия въглищните централи щяха да направят така, че да ползваме най-евтиния ток. Сега сме като в Африка. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем. Инфлацията вдига хляба. Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП – да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече“, каза експремиерът. 

„Ако 100 милиарда имаха българите в банките, сега са 50 милиарда. ПП бягат. Пошегувах се като им казах, че ще им дам трима депутати. Ако бяха играчи, щяха да реагират. А те – не щем, та не щем. Тези съсипаха държавата. Престанете да ги вардите. Но, когато стигнат под дъното, него отдавна го стигнахме. Затова Радев не иска служебно правителство. Единственият шанс това да се прекрати са бързи избори и стабилно управление. Затова много бързо трябва да кажем как да се компенсират сключените договори. Една година и половина безвластие, да се строи евтино беше. Сега цените излетяха в небето. Трябва да се спре този мъртвеж в държавата. „Тракия“ е опасна за каране, защото не се поддържа“, коментира още Бойко Борисов.

„Ние с европейските партньори не си шушукаме, а си говорим. Щом на Асен Василев му шушукат, нас ни интересува какво става в Европа. Марио Драги в Италия, Франция – живо ни вълнува. Ние искаме Планът за възстановяваме да е дългосрочен и добър за българите“, поясни Борисов.

„Каквото и да се случва, мислете за максимална мобилизация за избори. Ако направят правителство, обяснявайте какво ние нямаше да се случи. Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Заклел съм се хиляди пъти, че никога не съм имал кюлчета. Но понеже Докато Лена и Кирил Петков не кажат, че не са били те в оня апартамент за любов, ще забраня да ми задават един и същи въпрос около 100 хил. пъти. Изведнъж – има ли парапет, или няма. Само кажете, че не сте били вие. И ние ще спрем да питаме“, призова лидерът на ГЕРБ.

„Свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков – шеф на КОНПИ. Такава съдебна реформа аз няма да подкрепя. Те се опитват да счупят и политическата система“, разгневи се Борисов./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *