Най-малко трима убити и 15 ранени при ракетна атака по украинския град Днипро

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени при ракетна атака снощи по украинския град Днипро. 

Според управителя на Днепропетровска област Валентин Резниченко ракетите са ударили индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица. 

Кадри в социалните мрежи показват гъст черен дим, който се издига от сгради и горящи коли след удара в Днипро. По-рано руското министерство на отбраната заяви, че ударът с крилати ракети срещу украинския град Виница в четвъртък е бил насочен срещу сграда, в която служители от въоръжените сили на Украйна са се срещали с чуждестранни доставчици на оръжия. Украйна отрече да е била ударена военна цел и заяви, че при атаката е ударен културен център, използван от пенсионирани ветерани. В своето видео обръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 4-ма души все още се издирват след нападението във Виница:

„Общо 200 души са потърсили помощ след атакта. За съжаление, четирима са в тежко състояние. На терен се прави всичко възможно, за да бъдат намерени четиримата изчезнали“

Украинските ракетни удари са унищожили повече от 30 руски военни логистични центъра през последните седмици и значително са намалили атакуващия потенциал на Русия, каза говорител на министерството на отбраната на Украйна. Украинският министър на отбраната съобщи вчера, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна, без да уточнява страната, която ги е предоставила.

Положителни сигнали за очакваното споразумение за износа на украинско зърно през Черно море пристигат и от Москва, и от Киев.

Споразумението за износ на украинско зърно няма да доведе до подновяване на преговорите между Русия и Украйна, каза руският депутат Леонид Слуцки. Високоставен източник от Киев потвърди, че Украйна се стреми да завърши в близките дни преговорите по споразумението с Русия, Турция и Обединените нации за установяване на безопасен коридор в Черно море за превоз на зърнени култури от Украйна./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *