Радулов: Има много служители като Радева, фрапантни девойки, които обичат да се обличат в униформа

България

Министерството на вътрешните работи е обзето от хора, които искат да пречат на нормалното развитие на нещата и на промяната. То е фрашировано с хора, които са свързани с бившето управление. Неговото очистване не може да стане за шест месеца или година. Оптималният срок е четири години. Това коментира Николай Радулов в студиото на „Здравей, България”.

Според него Георги Семерджиев се е ползвал от закрила много продължително време. „Няма как, ако не е член на някаква организация, включваща полицаи и прокурори, която се облагодетелства за сметка на нещастието на хората”, уточни той. Радулов посочи, че е трудно да се оцени колко голяма е такава група, но според него тя има височайшо покровителство.

Относно полицайката Симона Радева каза, че е на най-ниското полицейско ниво. „Там е най-рисковото място за назначаване, защото за да се запълнят щатни бройки, се правят много сериозни компромиси. Провеждат се по-скоро психологически разговори, а не конкурси”, обясни Радулов.

Назначението в случая става с подписа на шефа на СДВР. Обикновено той само подписва заповедта. Според него има много служители като Симона Радева в структурите на Столичната дирекция.

„Имаше няколко случая в последните години, в които много хубави полицайки участваха в скандални случаи. На „Орлов мост” една беше участвала в побой – и пак беше от Първо районно. В побоя зад колоните също имаше жена. Има доста фрапантни девойки, които обичат да се обличат в униформа и да работят на рискови места”, подчерта Радулов. 

Политическата ситуация

Според Радулов, за да има управление, трябва да се търсят хора от „Има такъв народ”. Той обаче смята, че от ПП не са склонни да преговарят с хора, които са ги свалили – поне формално.

„ГЕРБ стои зад всичко, естествено. Без ГЕРБ няма как да се случи всичко това. Те са втората по големина политическа партия, те са опитни в интригите в парламента, те примамват депутати с разни обещания”, уточни още той.

Радулов коментира твърденията, че на предишни избори е бил принуден да се откаже от депутатското си място, в услуга на лице, близко на Орлин Алексиев.

„Аз бях втори в листата и влизах в парламента. С мен се проведе разговор – ако това не е от особено значение, бих ли отстъпил мястото си. Тъй като се виждаше, че онова НС ще е с малък срок, се съгласих. Не знаех кой е човекът и че е свързан с Орлин Алексиев. Сега разбрах”, допълни той. Разговора провел с Тошко Йорданов и Виктория Василева.

Отцепилият се от ИТН обяви, че са решили да създадат гражданско сдружение, за да отговорят на очакванията на хората. Нагласите са за участие на изборите. Той очаква след предсрочен вот „Има такъв народ” да не влезе в следващ парламент./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *