Проф. Кантарджиев: Най-големите ми страхове са за бъдещето на нашата страна

България ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Много експерти смятат, че коронавирусът, повече или по-малко, е нашето ново нормално: нови варианти, периодични пикове, внезапни инфекции, нови бустери, празни офиси, когато случаите нарастват. Covid не като спешен случай, но не и нещо, което можем да забравим. Осъдени ли сме да повтаряме близкото минало в обозримо бъдеще?

Два нови и бързоразпространяващи се подварианта на „Омикрон” причиняват отново вълни на коронавируса по света. Те са 30 пъти по-заразни от уханския вариант и това, което ги движи е способността да избягат от имунитета. Идва ли нова здравна криза в България? Тази неделя в „Събуди се“ отговорите даде проф. Тодор Кантарджиев. За първи път професорът казва на глас къде сбърка държавата с пандемията, защо е отказал да влезе в голямата политика и кой е провалът в кариерата му?

Тодор Кантарджиев говори за най-мрачните дни в своя живот – загубата на съпругата си и борбата му с рака. 

“Най-големите ми страхове са за бъдещето на нашата страна и на нашия народ”, призна професорът. “Въпреки, че съм оптимист и съм видял, че ние сме много здрав и издръжлив народ. 20 години здравна каса с тези параметри и тази регулация, само много здрав народ може да издържи”, шегува се той. /нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *