Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност

България

Нужна е промяна в системата на МВР, за да се предотвратят тежки произшествия, като фаталния инцидент на столичния бул. “Черни връх”, при който загинаха две млади жени. Това смята адвокат Николай Хаджигенов в предаването “Събуди се”. 

“Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност. Всеки път, когато служител на МВР се обърна на другата стран и не вижда един такъв  – той става съучастник в престъпление”, заяви Хаджигенов.

“Вътрешна сигурност трябва да се извади от МВР и да има вътре хора, които не са служители на МВР”, предложи той. 

Тезата, че Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, всъщност е помагала на полицията, Хаджигенов отрече за вярна.

“Тези хора не трябва да са служители в МВР, те нямат елементарни ценности”, каза адвокатът. Той обаче не отрече, че Семерджиев е прикриван от институциите, защото е помагал в разследвания на ГДБОП и Прокуратурата. Но попита: “Това помагачество как бори престъпността? Да трябват хора от вътре, но не е това начина!”.

Николай Хаджигенов заяви още, че битката за реформа в правосъдието продължава.

“Реформа в правосъдието не е мечта, а битка. Аз ще я водя докрай!  Тя се води от тези хора, които не сме вътре. Битката за правосъдие се води от обикновени адвокати”, категоричен бе той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *