Ако „Демократична България“ получи мандат от президента, ще направи всичко възможно да състави правителство

България ПОЛИТИКА

Ако първият мандат не бъде реализиран, „Демократична България“ отправя призив към президента да проведе още един кръг консултации с партиите преди връчването на третия мандат. Това заяви съпредседателят на партията Христо Иванов в парламента.

ДБ се надяват днес първият мандат да бъде изпълнен.

Интересите на страната са за това да има управление, защото следващата една година ще е ключова за справянето с поредицата от кризи и завършването на интеграцията ни в ЕС и НАТО. Ако изпуснем този времеви период, хвърляме страната в още един кръг конфронтация и политическа неизвестност, това може да се окаже изключително вредоносно за страната. Нашият призив е с първия мандат да бъде излъчено управление.

Партията направят всичко възможно за съставяне на правителство ако получи третия мандат, каза още Иванов.

„Въпреки че остават само часове, считаме, че наистина трябва да се подходи изключително отговорно към тази ситуация независимо от тяснопартийните интереси. Включително ДБ, която е готова за избори, очаква подобряване на своите резултати. Заедно с това, след дискусия с нашите органи и парламентарната група, заявяваме, че сме готови да участваме в по-нататъшни консултации“, коментира Иванов./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *