Росен Желязков: В този парламент не може да има коалиционна формула, която да включва ГЕРБ

България ПОЛИТИКА

Ние не считаме, че в този парламент може да има коалиционна формула, която да включва ГЕРБ като партньор в определени политики за развитието на страната. Коалиционните формули в последните парламенти бяха анти-ГЕРБ. Отговорните политически субекти би трябвало да са узрели вече за мисълта, че мнозинствата в парламента са въпрос на представителност. Национално отговорната позиция след предсрочните избори би била формирането на едно евро-атлантическо политическо поведение с много ясна програма за справяне с кризите“. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

По думите му формациите, които изповядват такова евро-атлантическо поведение, са ГЕРБ, ПП и ДБ, но посочи, че трябва да се види в следващия парламент какви партии ще влязат.

Желязков коментира, че темата за служебен кабинет на президента Румен Радев ще стои от днес нататък: „Хоризонтът на един служебен кабинет е два месеца, но може да има и следващ, ако новият парламент не успее да излъчи правителство. Ангажимент на всеки кабинет ще е да се погрижи за диверсификация на енергийните източници. Газ има, но въпросът е как ще се достави и каква ще е крайната му цена за потребителите. А ако тази цена е непоносима, въпросът е какви биха били мерките на правителството за компенсиране, защото средства има от свръхпечалбите на енергийните дружества, които трябва да се реимбурсират“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *