Тошко Йорданов захапа Свиленски: Кой точно орган сте на Нинова

България ПОЛИТИКА

Изказване на председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов предизвика поредния скандал в НС.  Йорданов запитая депутатът от БСП Георги Свиленски кой точно орган е на лидера на столетница Корнелия Нинова.

„Колеги от БСП, може да съм малко по-директен, но говоря истината, защото лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво. Излизат добре костюмирани хора на тази трибуна и лъжат нагло, гледайки в очите всички и лъжат българските граждани. Пример е БСП със Закона за личната помощ, едно се говори, друго се връща, отвратителна лъжа, отвратителна. ПП, вашия лидер се скъсва и другия, щото нали сте двама, да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им и да им предлагат постове.

И вие смятате това за нормално? Това е висша форма на гнусотия и лицемерие, а и после кой на кой бил орган. Добре, Свиленски, вашият председател на групата, кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е.“ , заяви Йорданов от трибуната.

След тези думи Свиленски отиде при Йорданов и му поиска бурно обяснение. Това наложи Никола Минчев да обяви, че дава 20 минути почивка, за да се успокоят страстите.

Председателят на НС Мирослав Иванов му наложи наказание – порицание. „Налагам ви наказание – порицание, заради изказването ви и това, че то доведе до безредици в залата“, каза Иванов./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *