Симидчиев: Маските в болниците и градския транспорт трябва да са задължителни(ВИДЕО)

COVID-19 България

Започва нова здравна криза и се задава пик на коронавируса, а контролът трябва да започне сега. Задължително трябва да се носят маски в здравните заведения в жълтите COVID зони – София, Бургас и Варна. Това каза в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от „Демократична България“.

„Бих въвел маски и в градския транспорт. Това би помогнало пандемията да не протече както преди. Още днес ще го предложа на МЗ“, заяви народният представител.

Според него профилактиката с маска струва много по-малко от лечението. „Ако не започнем да решаваме сега проблемите в здравеопазването, няма да ги решим в близкото бъдеще. При новите подварианти на Омикрон хората вдигат температура, после тя спада и мислят, че всичко е минало, но пак я вдигат. И така няколко пъти. При срещалите се с вируса или ваксинираните, заболяването няма да е тежко“, отбеляза медикът. И определи маймунската шарка като периферен проблем по отношение на епидемичната обстановка.

Симидчиев призова отпускарите да не крият симптомите си, ако имат такива, защото могат да са заразни. И прикани да прекарваме повече време навън и да не се скупчваме с много хора на едно място.

Целия разговор гледайте във видеото. 

/nova bg, сн: архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.