Ясна законодателна програма – условието на независимите депутати за кабинет

ТОП НОВИНИ

Това, което ни интересува, за да получите подкрепата ни, е ясно изразена законодателна програма и програма за действие на правителството в определен срок.

Това заяви бившият депутат от „Има такъв народ“ и настоящ независим народен представител Иво Атанасов по време на последната среща за консултации от партия „Продължаваме промяната“ в сградата на парламента за съставяне на кабинет.

От страна на независимите депутати, напуснали ИТН дойдоха още Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и проф. Николай Радулов.

Спортният министър в оставка Радостин Василев, бившият депутат от ИТН Кирил Симеонов и бившият народен представител от „Възраждане“ Елена Гунчева не присъстваха на коалиционната среща. Атанасов поиска от финансовия министър в оставка да представи програмата и приоритетите, които са предложили БСП и „Демократична България“ по време на вчерашната им коалиционна среща.

Кандидатът за премиер Асен Василев обясни, че иска да чуе с интерес идеите за промяна от страна на независимите депутати и кои, според тях, са основните задачи за един евентуален нов кабинет. Вие знаете какво сме предложили до момента, така че се надявам и вие да ни консултирате, както БСП и ДБ, след което да започнем разработването една оста стройна програма, каза още Василев.

От страна на ПП дойдоха премиерът в оставка Кирил Петков, министърът на инов ациите и растежа в оставка Даниел Лорер, бившият парламентарен шеф Никола Минчев и председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. /news.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *