След акцията на антимафиотите и скандалните разкрития в Петрич! Началникът на ОС „Земеделие Илия Пашов напусна поста

България

Началникът на общинска служба „Земеделие“ в Петрич Илия Пашов напусна вчера. Той е освободен от поста „по взаимно съгласие“, след като около името му гръмна скандал, разбра Struma.com.

Пашов бе задържан, заедно с още 7 служители и земеделски производители, уличени в злоупотреби с европейски средства по земеделски програми.

Скандалът гръмна преди дни, след акция на РЗБОП Благоевград, които се включиха в продължаващо вече 2 години разследване за злоупотреби с европари, започнато от европейската прокуратура.

В случая с Петрич антимафиотите работиха по организирана престъпна група, затова и арестите, обиските и проверките засегнаха много хора. Според информацията в службата в Петрич неправомерно са раздавани субсидии за отлеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища.

Разследваните сред които началникът Пашов и неговия брат с години са получавали пари под формата на субсидии ,предоставяни на България от фондовете на ЕС. След като иззеха документация от кабинети в служба „Земеделие“ ,антимафиотите обиколиха и земеделски стопани по селата, за да извършат проверка как се харчат субсидиите. Иззети са и леки и товарни автомобили, направени са претърсвания на 6 адреса, иззети са мобилни телефони и СИМ карти, заявления за кандидатстване по оперативни програми, множество идентификатори за животни (ушни марки).

Работата по случая продължава. Разследването се осъществява под надзора на европейската прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *