Официално: Митрофанова предлага закриване на руското посолство у нас

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Нотата ѝ към МВнР е била игнорирана

Елеонора Митрофанова ще повдигне въпроса за закриването на Посолството на Русия в България пред ръководството на Руската федерация. Това се случва, след като нотата ѝ към МВнР е била игнорирана.

„Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва”, отбелязват посланикът.

„Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков”, гласи още позицията, публикувана на страницата на Руското посолство.

Коментар по темата направи и премиерът в оставка. „Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя ултиматуми на българската държава. 70 наистина е сериозна бройка, но останалите 43 също са много. Ние имаме 12 души в Москва. Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите. Нашите отношения с Русия трябва да продължат. Никоя държава на трябва да поставя условия на независима България от днес за утре”, обяснява той./nova bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *