Мирчев: Притесненията са, че руската шпионска мрежа е стигнала до върховете на държавата

България ПОЛИТИКА

От всичко, което чухме, имаме много сериозни основания да се притесняваме, че руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата. Това каза в „Здравей, България” депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

„Намеса на Русия във вътрешната политика на България има от 80 години. Говоря за притеснителни контакти. Като народни представители бяхме втрещен от това, което чухме. Не става дума за готвача и градинаря. Говорим за много по-сериозни контакти на висши политици с руското разузнаване”, добави той.

Мирчев беше категоричен, че на председателския съвет са получили изключително притеснителна информация по отношение на руското влияние в България. „Ако си спомняте, само в рамките на няколко месеца ние имахме няколко взрива в оръжейни заводи. Нямаме никакви съмнения, че там става дума за намеса на Русия”, добави той.

Мирчев смята, че премиерът, който бъде предложен от ПП, трябва да е поне частично политическа фигура. Относно състава на правителството обаче е на мнение, че е по-добре да няма ярки политически фигури.

„По-добре е съставът на Министерския съвет да бъде с повече експертни хора, отколкото политически. С оглед на това да опитаме да поставим десет цели, които да бъдат изпълнени до местните избори. Не съм оптимист, че кабинетът може да издържи след това”, е неговото мнение.

Той каза, че България няма нужда от нови избори. „Един вот сега ще доведе 50 народни представители на „Възраждане” и един Янев, който ще има поне 15 депутати. Това ще бъде много по-труден парламент от този в момента”, отбеляза той, като прогнозира нова спирала от избори./нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *