Гюров: Ще обсъдим други имена за кандидат-премиер, имаме различни варианти(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Предстои „Продължаваме Промяната” да обсъдят на Национален съвет други имена, различни от това на министър-председателя в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура за премиерския пост при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев. Това каза в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП. 

По думите му в партията има много подготвени членове за позицията. На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на Никола Минчев, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента. 

Той коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан казусът с изгонването на 70 руски дипломати. По думите на Гюров в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против българския интерес и са били заплаха за националната ни сигурност.

„Твърдението, че Президентството не е било информирано, не отговаря на истината”, категоричен беше Андрей Гюров. Той уточни, че на КСНС са присъствали двама представители на институцията.

На въпрос дали посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова ще бъде изгонена, председателят на ПГ на ПП отговори, че това е в компетенциите на МВнР, но подчерта, че тя не владее дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между двете страни./нова тв, сн: архив нова

Целия разговор гледайте във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *