Тошко Йорданов: Решението за изгонването на руските дипломати е лично на Кирил Петков

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

„Хрумнало му е, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”, каза още той

„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”. Това заяви Тошко Йорданов относно новината, която беше съобщена вчера от премиера в оставка, че България гони 70 руски дипломати.

„Това, че трябва да се изгонят 70 човека от руското посолство е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави той.

По думите му тогава са се провели разговори и от МВнР са обяснили на премиера, че има определени правила и стъпки за това.

Запитан дали това означава, че Теодора Генчовска е против това решение, Йорданов отговори: „Най-добре е тя да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

„Ако има руски дипломати, които изпълняват шпионска дейност, логично е, ако бъдат разкрити, да бъдат отзовани. Избягвам да казвам дали съм против или не, защото не съм вътре в системата. Казвам само, че не се прави токова рязко и изпитвам съмнения дали всички са шпиони, защото бройката му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите. Не знам друга държава да си е позволила такова нещо”, добави той./нова тв

1 thought on “Тошко Йорданов: Решението за изгонването на руските дипломати е лично на Кирил Петков

  1. ВИЕ, ПРОСТОКИРО, сте изцепка на ЦРУ и канадските ястреби, но си отивайте вече в Канада! НИЕ Българите оставаме в Родината до последно, отвоювана с руска кръв от Турция за нас. Вечна признателност за жертвите и помощта им, за да я има България на картата.Тук няма индианци, макар че канадците копаят златото ни, а НАТО ни разоръжи и окупира.Да се върнат патриоти, шовинисти, националисти, а не чужди подлоги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *