Тежка катастрофа с български бус в Румъния

БАЛАКАНИТЕ България

Тежък пътен инцидент с жертви и ранени е станал тази сутрин на път Е79 в село Басараби, община Калафат в Румъния, съобщават румънски медии. Според информацията микробус с видинска регистрация, шофиран от 42- годишен мъж,  се е блъснал в паркиран товарен автомобил. Съобщава се за двама загинали и четирима ранени, сред които има и дете. Според местната полиция инцидентът е станал на път за Калафат. За часове движението е било блокирано, каза Едуард Ненков, шофьор на автомобил, който пътува през този участък:

„При гледката, когато наближих случката, видях един размазан бус, който вече не беше бус. Той беше на кутийка и втори, който беше със средни щети. Два буса и един тир. По информация на полиция, на хора, имаше много шофьори, българи и те ми казаха, че шофьорът, който е бил и пътниците на единия от бусовете, двама загинали, а другите са в тежко състояние.“

Инцидентът е станал малко след седем часа тази сутрин. Пътят вече е освободен за движение.

От Министерството на външните работи потвърдиха пред Радио Видин за инцидента, очаква се повече информация по случая по-късно през деня.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *