ГЕРБ ще върне „възможно най-бързо“ мандата за съставяне на ново правителство

България ПОЛИТИКА

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви пред президента Румен Радев, че от коалицията ще върнат „възможно най-бързо“ мандата за съставяне на ново правителство, когато го получат като втора политическа сила.

,,Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем възможно най-бързо, така че да започнат консултациите с третата политическа сила по Ваш избор. Съобразяваме се с всички рискове и всички предизвикателства, които са на дневен ред в Народното събрание“, посочи пред държавния глава Атанасова.

Томислав Дончев допълни от своя страна, че в рамките на този парламент няма потенциал за принципна коалиция, но „за безпринципни вероятно има много“.

По думите му България е в политическа криза не от сега, а от една година.

Румен Радев отбеляза, че бъдещето на гражданите зависят от решенията на политиците и усилията на институциите.

Дълбоката криза, която обхвана обществото ни, роди стремежа ни към промяна, посочи Радев и добави, че българските граждани изпитват „основателни тревоги“ от нарастващите цени и продължаващата война в Украйна.

Държавният глава подчерта, че е от важно значение депутатите да приемат актуализацията на бюджета и необходимите законодателства, необходими за получаването на средства по Плана за възстановяване и устойчивост, и в тази връзка призова партиите да влязат в градивен диалог./новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *