Премиерът Петков: Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Това, което сме обсъдили е, че съставът ще бъде непроменен. Всички сме много сплотен отбор. Не искам да говоря още за отделни министри, защото докато нямаме подкрепата на независими депутати, не искам да влизам в конкретика. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти. 

Ние ясно заявихме, че има няколко човека с които не влизаме в преговори с Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, с Костадин Костадинов, както и Слави Трифонов. Доколкото знам Тошко Йорданов не може да направи изказване без Слави. С всички останали сме готови да говорим. Няма смисъл българското общество да влезе в поредна агония ако задкулисието може да контролира средставата, които отиват в няколко фирми. Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Борбата срещу мафията е инструмент, така че средствата да се разходват правилно, отбеляза Петков. 

Министър-председателят коментира и темата с изнасянето на оръжия за Украйна. 

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна. Имаме експорт към наши традиционни партньори – страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България – Украйна – няма, заяви Петков./ новини бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *