Неочаквано! Кметът Илко Стоянов освободи кметския наместник Добрин Хамбарджийски въпреки добрата му работа в полза на няколко села

ТОП НОВИНИ

Изненадващо за много хора преди минути от Община Благоевград съобщиха, че кметът Илко Стоянов е издал заповед, с която освобождава Добрин Хамбарджийски от поста кметски наместник на селата Габрово и Дебочица заради административно нарушение.

В съобщението от общинска администрация се посочва още, че нарушението, което вече бившият кметски наместник на двете благоевградски села е извършил, е свързано с незаконен дърводобив.

Мястото му ще заеме Нина Николова, която до този момент изпълняваше длъжността „Домакин“ в Дом за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина“, село Падеш.

Новината за освобождаването от поста на Добрин Хамбарджийски предизвика недоумение сред неговите съграждани, тъй като през последните години той направи не малко за двете села, на които бе определен като кметски наместник.

Припомняме, че именно с помощта на Добрин Хамбарджийски бе възстановена една от най – старите църкви в Община Благоевград – „Св. Георги“. Преди няколко години бизнесменът с корени от с. Габрово Борис Ханджийски, чието семейство живее в симитлийския кв. „Ораново“, решил да стартира възстановяването на храма, строен между 14 и 15 век. Уведомил кмета на селото Добрин Хамбарджийски и с още няколко души направили инициативен съвет. Към дарителската кампания се включили доста хора от селото и извън него, а който не можел да участва със средства, направил го с труд. Ядрото от 10-13 ентусиасти почти всяка седмица работели по възстановяване на черквата.

Освен това през 2020 година Добрин Хамбарджийски получи отличие в категория „Морал“ в рамките на наградите „Личност на годината“ на Община Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *