Стефан Янев учреди партия „Български възход”(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

„Целта на „Български възход“ е устойчиво да работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани“, каза той

Стефан Янев учреди партия „Български възход”. Бившият служебен премиер реши да поведе своя партия, след като подаде оставка като военен министър в кабинета „Петков”.

„Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани“, заяви той на пресконференция в НДК.

По думите му от „Български възход“ искат българите „да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и институциите и властите”.

„Целта на това събрание беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП „Български възход“ и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости. Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация”, каза още той.

„Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни“, категоричен беше той.

По думите му в момента „лявото“ и „дясното“ политическо пространство за неясно обусловени. „Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности – училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти”, посочи Янев. И добави: „Това беше събрание на хора със свободен дух и свободна воля”.

По-рано вторият човек в новата партия – Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията.

За напускането й Янев заяви, че „в духа на свободната воля така е решила, така е направила”./нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *