Проф. Николай Радулов: Отношението в ПГ на ИТН е като господар към роби

България ПОЛИТИКА

Решението ми не е спонтанно, а резултат от размисъл за това как нещата се движат в парламента. За моето решение допринесе начинът, по който се отнасяха с депутатите в парламентарната ни група – отношение като господар към роби. На нас ни се вменяваше, че ние сме нищо, а Слави Трифонов е всичко и каквото той каже, това ще се прави“. Това каза в ефира на БНР проф. Николай Радулов, който напусна парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН). И допълни, че червени лампи е имало и преди това.

„Можех да го направя по-рано, но имаше някаква нерешителност у мен… Имахме надежди, обещаваше ни се, че нещата ще се променят. Когато ни се разпореди да се гласува с ГЕРБ, стана ясно, че няма смисъл да се стои в партия, която е загърбила нещата, заради които хората са я включили в политиката. Това преля чашата“.

В предаването „Неделя 150“ проф. Радулов допълни, че политиката има грозно лице, което не се вижда, докато не влезеш в нея.

„Партиите в България са такива, че не търпят различното мнение“.

Според него в групата на ИТН „има хора, които са честни и не желаят да играят ролята на гумен печат“:

„От там ще има и гласували срещу падането на правителството, и гласували „въздържал се“. Мисля, че по-скоро вотът на недовиерие няма да мине“./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *