СГС определи мярка „задържане под стража“ за Виктор Спига

България

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Виктор Спига, заподозрян за убийството на IT специалистката Алена Щерк.

„Съдът, след като изслуша представители на държавното обвинение, защитата и след анализ на събраните по делото доказателства, намира искането на Софийска градска прокуратура за задържане под стража за основателно“, се казва в решението.

Спига – костариканец с италиански паспорт, остава за постоянно в ареста, като е обвинен, че е убил по особено жесток начин бившата си приятелка Алена Щерк.

Преди месец жената беше намерена мъртва край Радомир, а по тялото и главата ѝ имаше следи от удари.

Веднага след убийството Спига напуска страната, но беше задържан в италианския град Асколи Пичено и екстрадиран в България.

Виктор Спига не призна вината си и се възползва от правото да не дава обяснения. Той може да обжалва постоянния си арест пред Софийския апелативен съд.

Преди дни Виктор Спига беше екстрадиран от Италия у нас.

На летището го очакваше адвокатът му Любен Казанлиев, който заяви пред медиите, че очаква съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на клиента му, както и че са готови да я обжалват.

Казанлиев допълни, че не е коментирал със Спига преквалифицирането на обвинението срещу него – в убийство по особено жесток начин./bnr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *