ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие към правителството (ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла тази сутрин в деловодството на Народното събрание проект на решение за гласуване на вот на недоверие към Министерския съвет на България с министър-председател Кирил Петков. Това съобщиха от  ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук. 

„Вотът е за провала на правителството във финансово – икономическата политика. Под документа се подписаха всичките 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ – СДС„, пише в съобщението. 

Припомняме, че от ГЕРБ вчера заявиха, че ще поканят на консултации представителите на всички парламентарни групи, като започнат от най-малката. 

ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа тази сутрин под искането за вот на недоверие към правителството, съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на групата Десислава Атанасова.

От най-голямата опозиционна парламентарна сила искат още тази седмица да бъде разгледан законопроектът им, внесен снощи за промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина в избирателните секции, освен машинния вот.

ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството

Предложили сме в програмата тази седмица в Народното събрание да бъде разгледан и законопроектът на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме промяната“, допълни Атанасова. За ГЕРБ-СДС било абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата с детайли. Заради това считаме, че освен нашия законопроект за промени в Изборния кодекс, който е изключително належащо да бъде разгледан в правна комисия, парламентарната зала тази седмица трябва да разгледа и този на „БСП за България“, посочи депутатът. /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *