Гневни шофьори: Кога ще има ред в този град?

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Часове наред шофьори чакаха на едно от най-натоварените кръстовища в Благоевград между улица „Славянска“ и „Братя Миладинови“.

Причината бе свързана с извършването на изкопни дейности по цялата улица „Братя Миладинови“, точно пред новостроящата се кооперация на бившия председател на Общински съвет Благоевград Андон Тодоров.

Липсата на организация на движението и липсата на контрол от страна на общината са очевидни, според потърпевши шофьори.

Ето какво сподели един от тях на редакционната ни поща:

„Такова безобразие само в Благоевград го има. Ежедневно минавам оттук и трябваше да въртя 2 километра, защото някой е решил точно днес, в работен ден, да си прекопае улицата пред кооперацията.“

Наша репортерска проверка установи, че действително улицата е прекопана и запълнена с пръст. Остава въпросът:

– Не е ли редно в такива ситуации, особено при такива невралгични улици, обслужващи 2 болници и поликлиника и една детска градина, инвеститори и община предварително да обявяват затварянето и евентуалния обходен маршрут, който може да бъде използван?

Въпросната кооперация създава сериозни предпоставки за инциденти и по отношение на пешеходците и родителите, които трябва да взимат децата си от Детска градина, разположена точно до нея. Тротоари липсват, а там, където изобщо има такива, те са в окаяно състояние и реално биват неизползваеми.

Важно е да уточним, че към момента движението по улицата е възстановено, но цяла сутрин преминаването бе спряно, което доведе до сериозни затруднения в придвижването и обикаляне с километри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.