Строителните безумия в Благоевград продължават! Бившият председател на ОбС с поредната скандална сграда

ТОП НОВИНИ

Има ли кой да спре това безумие?

Поредната грозна и неестетична сграда „гордо“ се извисява в Благоевград на метри от детска градина и едни от най – емблематичните места в областния център.

От години Благоевград е станал символ на безконтролно строителство, включително и в зелени площи. Пример в тази посока е градинката, която бе унищожена срещу Трето основно училище, градинката срещу гарата, градинките при централния вход на стадиона и така нататък.

Освен с унищожаване на многогодишни зелени площи, на тези места се появяват сгради с грозни фасади, наблъскани една в друга и обикновено нямащи нищо общо с естетиката и европейска визия.

Неотдавна, при сравнително кратък, но интензивен дъжд, целият областен център бе под вода. Причина за това би могла да се потърси и в това безконтролно строителство, постоянното включване на нови сгради към морално остарялата и дефектирала канализационна и водопроводна мрежа.

„Шампион“ сред строителните предприемачи, с най – много строежи в зелени площи, без подземни паркоместа, с некачествено строителство е фирмата на бившия председател на Обс Андон Тодоров. Точно тази фирма строи и поредната евтина и отблъскваща сграда на метри от Американския университет и Правно – историческия факултет към Югозападни университет „Неофит Рилски“.

Припомняме, че преди няколко месеца при изкопа на тази сграда бе съборена оградата на Детска градина № 8 и имаше реална опасност – двора на детската градина да започне да се свлича.

Неразбираемо е как община Благоевград и Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) са допуснали да се издаде строително разрешение за сграда на кръгово кръстовище, каквото е предвидено там?

Как сградата е залепена до тротоар с ширина от 40 см.?

Как ще преминават пешеходците по тротоар, който буквално е под терасите на сградата?

Кой е разрешил продължаване на строителството при явни нарушения на законодателството?

Има ли нещо общо подкрепата на групата на зелените в Общински съвет с необезпокояваното незачитане на ЗУТ от страна на Андон Тодоров и контролираните от него фирми?

Новинарска агениця Е-79 ще продължи темата по безконтролното застрояване и проблемите, до които води и се надяваме контролните институции – Община Благоевград и РДНСК да извършат необходимите проверки преди да се наложи да се сигнализира за нарушенията до прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *