ПП категорични: Не офертираме, не купуваме депутати и не раздаваме постове!(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

От „Продължаваме промяната“ категорично отрекоха твърденията, че офертират депутати, за да подкрепят коалиционното правителство в парламента.

„Разбирам реториката, тя не идва от нашата парламентарна група. Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление“, настоя в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Това, което искам ясно да заявя е, че ние казахме, че пред държавата в момента има няколко основни приоритети и ние имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. Те са на първо място приемането на актуализацията на бюджета, подпомагането на гражданите, на семействата, на работещите родители, на пенсионерите. Приоритет №2 – приемане на промените в закона за енергетиката, за да може бизнесът да получи своето облекчение за увеличената цената на тока. Приоритет №3 – продължава да бъде КПКОНПИ, както знаете вчера внесохме вече законопроекта, борбата с корупцията. И не на последно място – не трябва да забравяме, че до края на годината трябва да се приемат 22 закона, които да подсигурят получаването на 6 млрд. лева по Плана за възстановяване и устойчивост“, обясни той.

Гюров посочи, че това са приоритети, които са важни за държавата.

„И ние затова казахме много ясно това не може да се случи, ако в парламента няма мнозинство и затова всеки един депутат, независимо от коя парламентарна група трябва, да се обърне вътре към себе си, към своя морален компас и да каже кои са важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните интереси и партийните интереси.“

Според него всеки депутат, независимо от коя парламентарна група, когато види, че това са приоритети, в които може да се припознае, е добре дошъл да осигури мнозинството в този парламент.

„Така че мисля, че наистина сме в етап, в който всеки трябва да се определи и да каже дали е част от статуквото и бившия модел, който ние се опитваме да премахнем или е за това България да има просперитет да вървим към по-нормална, по-правова държава“, призова Андрей Гюров./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *