Министър Божанов съобщи, че МС е приел актуализацията на бюджета

България ПОЛИТИКА

Актуализацията на бюджета е одобрена от кабинета, съобщи министърът на електронното управление Божидар Божанов.

На въпрос на Българското национално радио каква е причината министрите на „Има такъв народ“ да напуснат правителственото заседание и дали се е стигнало до скандал, Божанов отговори:

„Скандал чак не бих казал. Бюджетът беше приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, доколкото разбрах. Имаше обсъждания по конкретни текстове.“

По-рано вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира ситуацията. Единствено изрази удовлетвореност от промените, свързани с бюджета на МВР.

Министърът на отбраната Драгомир Заков отказа коментар.

Министърът на туризма Христо Проданов заяви по-рано днес, че правителството не е застрашено и актуализацията на бюджета ще бъде приета. На въпрос на БНР дали е нормално един от коалиционните партньори демонстративно да напуска заседанието, Проданов отговори:

„Не е нормално, но все пак този въпрос се обсъжда няколко пъти, включително в коалиционен формат. Просто колегите да си изяснят чисто партийно каква е тяхната позиция и те заради това отидоха в парламента или не знам къде, за да направят такава среща. Не, правителството не е застрашено. Бюджетът ще бъде приет“.

Христо Проданов допълни, че няма „орязани“ пари за нито едно министерство./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *