Главният прокурор иска имунитета на депутат

България ПОЛИТИКА

Това е третото искане за свалянето на имунитета на този народен представител

Главният прокурор внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Г.М. с цел продължаване на наказателното производство срещу него, съобщават от прокуратурата. 

Г.М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер през октомври 2019 г. Към настоящия момент не са налице основания за прекратяване на наказателното производство, казват от прокуратурата. Продължаването му обаче е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Г.М.

Това е трето искане за сваляне на имунитета на Г.М. в качеството му на народен представител. Предходни искания до Народното събрание са внесени съответно на 08.11.2018 г. и на 01.07.2019 г., за които  народният представител е давал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Справка на NOVA сочи, че на 1 юли 2019 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на народния представител от БСП Георги Михайлов. 

На 8 ноември 2018 г. отново Цацаров е поискал имунитета на шестима депутати, като отново един от тях е Георги Михайлов/nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *