Зеленски на 100-ия ден от началото на руската инвазия: Украйна ще победи във войната

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

„Победата ще бъде наша“, каза украинският президент Володимир Зеленски в кратко видеообръщение, разпространено днес в Инстаграм, на 100-ия ден от началото на руската инвазия в Украйна.

„Представителите на държавата са тук, защитаващи Украйна вече 100 дни“, каза президентът в това 36-секундно обръщение, снимано пред сградата на президентската администрация в Киев, на което Зеленски е до своя премиер Денис Шмигал и председателя на президентската партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия.

„Всички сме тук, нашите военни са тук, гражданите, обществото, всички сме тук, за да браним нашата независимост, нашата държава“, допълни Зеленски.

Това видеообръщение, заснето на 100-ия ден от руската инвазия в Украйна, напомня друго обръщение, заснето от Зеленски на 25 февруари, на другия ден след като руските сили влязоха в Украйна, на същото място и отново заедно със сътрудниците си, за да вдъхне увереност на украинците, отбелязва BTA.

Украйна „напредва към европейското семейство“, докато Русия „се доближава до живот зад желязната завеса“, каза днес украинският премиер Денис Шмигал.

„Украйна напредва уверено към своята цел: да живеем в една демократична и свободна държава в лоното на европейското семейство“, написа премиерът в Телеграм.

Русия, на свой ред, „се доближава до живот зад желязната завеса и до изолация от развития свят“, каза Шмигал.

„Наша единствена съдба е свободата“, посочи премиерът и допълни, че „Украйна несъмнено ще победи“ във войната с Русия./novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *